joi, 30 iulie 2015

Recastiga-ti Controlul Asupra Vietii | Starea De Avatar


Peste cateva momente am sa te invit sa descoperi cum anume iti poti recastiga controlul asupra intregii tale vieti. Indiferent de alegerile pe care le-ai facut in trecut, de ce experiente incarcate emotional ai avut, poti devenii cine ai fost dintotdeauna.
Dupa cum bine stii, exista o putere infinita in interiorul nostru si pentru a fi in controlul acestei puteri este necesar sa iti controlezi energia care circula prin corpul tau de la nastere. Pentru a recapata controlul vietii tale exterioare este necesar sa inveti sa iti controlezi interiorul.
Asta este o misiune care ii sperie pe cei mai multi dintre noi, deoarece este foarte dificil sa lucram cu emotiile care nu sunt prea placute pentru a fi (re)experimentate. Sunt convins ca toti avem aceasta capacitate de a vedea in interiorul nostru.
Sunt sigur ca ai simtit candva ca in viata ta exista o putere mult mai mare in interiorul tau decat crezi tu ca exista. Iar aceasta putere este esenta fiintei tale. Este destinul tau sa controlezi aceasta forta care iti ghideaza viata.
Daca nu vrei sa controlezi aceasta forta, o vor face cei care sunt in jurul vietii tale, cum ar fi societatea, apropiatii, media.
Exista sapte nivele de energie in corpul tau care iti dau puterea si taria pentru a experimenta viata pe care o ai acum. Gandeste-te bine, doar tu ai puterea pentru a traii viata ta, cea pe care o ai astazi. Doar tu ai puterea de a trece prin aceste experiente care te-au adus aici si doar tu poti suporta aceasta durere pe care cumva, tu te identifici cu ea. Altfel ai fi liber de atasamente.
Insa aceste experiente incarcate emotional, daca sunt eliberate, sunt iertate, tu iti recapeti energia pura ce izvoraste din interiorul tau. Permite-ti sa experimentezi acesta stare de beatitudine, unde Yig si Yang devin un intreg. Tu devii un intreg!
Cand ai reusit sa eliberezi cursul energiei tale din interior, tu devii maestrul vetii tale si iti recastigi controlul Avatarului (Corpului) tau. Esti conectat cu tot ce te inconjoara si incepti sa intelegi ca totul este interconecat – suntem toti un intreg.
Cele sapte nivele de care iti vorbeam sunt cele sapte chakre.
In cele ce urmeaza am sa te invit sa iti cunosti cu adevarat Avatarul tau. Gaseste-ti curajul de a trece toate cele sapte nivele. Este posibil sa te simti ciudat, ca si cum, spiritul tau incepe sa „prinda viata”, iar cumva o parte din tine care este mai inteleapta, ofera intelepciune celeilalte parti din tine, care se ocupa cu alegerile obisnuite.
Viata este complicata si avem tentinta de ascunde adevarul personal, pentru a nu mai experimenta acele stari de disconfort, iar cand se intampla asta, blocam energia noastra vitala. Daca reusesti sa deschizi caile energiei, ti-ai redobandit controlul asupra vietii tale.
Prima chackra este cea a Pamantului.
Fiecare chackra are un anumit scop si poate fi blocata de un anumit tip de energie emotionala. Deschiderea chackrelor este o experienta puternica si daca ai inceput acest proces nu te mai poti opri. Fa orice este necesar sa iti recapeti energia! Este a ta din nastere, face parte din tine.
Chackra pamantului este prima si este localizata la baza coloanei. Aceasta se ocupa cu supravietuirea si este blocata de frica.
Gandeste-te acum pentru cateva momente, de ce anume iti este cel mai frica? Incearca sa iti intelegi frica. De ce anume iti este cel mai frica? Nu iti pot da ideii aici, trebuie sa te gandesti singur care este frica ta cea mai mare? Mediteaza putin la aceasta intrebare…
Frica ta nu este reala! Te temi pentru viata ta de ceva care este posibil sa se intampla in viitor sau nu. Insa este posibil sa treci cu succes peste aceasta frica. Frica nu este reala, singurul loc unde frica exista este in viitor in mintea ta. Mintea nu poate intelege frica, dar TU poti.
Lasa-ti frica sa curga prin corp pentru a elibera energia blocata de acesta temere. In mod obisnuit, noi oamenii avem intre 12 si 15 frici. Lucreaza cu toate acestea. Scrie pe o foaie de hartie 10 frici ale tale sau pe toate. Priveste-le!
Urmatoarea chakra este a Apei.
Aceasta este chackra placerii si este blocata de vinovatie. Gaseste acum toate lucrurile pentru care te simti vinovat!
Pentru ce te invinuiesti? Ce anume ai facut si crezi ca a fost gresit? Gandeste-te acum la asta!
Accepta realitatea, aceste lucruri se intampla, toti gresim asta ne defineste ca oameni, insa nu lasa aceasta invinovatire sa te cuprinda si sa iti raneasca energia. Daca vrei sa fii o energie pozitiva asupra lumii trebuie sa te ierti pe tine insuti. Accepta realitatea, accepta ca tu ai facut aceste alegeri. Este necesar mai intai sa iti asumi raspunderea pentru actiunile tale si sa iti asumi responsabilitatea pentru ele.
Daca vrei sa ai libertate, libertatea presupune asumarea resonsabilitatii asupra propriei vietii.
Urmatoarea chakra este a Focului.
Aceasta chakra este blocata de rusine. Gandeste-te acum de ce anume iti este rusine? Ce s-a intamplat in trecutul tau astfel incat, acum ai acest sentiment de rusine? Care sunt cele mai mari dezamagiri ale tale?
Este dificil sa acceptam rusinea, sa acceptam ca am facut lucruri in trecut si nu ne simtim prea confortabili cu acestea. Rusinea este o emotie conditionata pe care o „invatam” cand suntem mici. Societatea ne-a invatat sa ne fie rusine daca nu ne adaptam regulilor acesteia. Ei vor sa instaleze aceasta rusine pentru ca oamenii sa nu mai aiba curajul sa se ridice si sa le accepte.
Sunt ale tale, tu le-ai creat, accepta-le si iarta-te pentru actiunile tale. Iarta-te pentru orice ai facut si te simti acum rusinat. Apoi, lasa-le sa curga! Ele nu te mai controleaza, tu esti in control lor acum, tu ai acum controlul asupra Avatarului (Corpului). Acum este vorba de tine.
Urmatoarea chakra este a Dragostei.
Aceasta este localizata in zona inimii si este blocata de durere. Gandeste-te acum care este durerea ta cea mai mare din viata? Ce anume te-a facut sa simti aceasta durere? Radacina durerii este suferinta, ce anume ti-a provocat suferinta in viata ta?
Ai simti intradevar o mare pierdere, dragostea este o forma de energie si se roteste imprejurul tau, dragostea pe care ai pierdut-o se afla aici, in inima ta. Pierderea ta a blocat aceasta energie a dragostei. Umple acel gol cu dragoste fata de tine si de tot ce te inconjoara!
Aceasta suferinta poate fi inlocuita cu o alta forma a iubirii. Speranta exista intotdeauna. Da-ti voie sa umpli acest gol cu o alta forma de iubire. Iubirea pentru Tine, iubirea pentru o persoana draga, dragostea pentru parinti, dragostea pentru cineva drag tie.
Lasa aceasta dragoste sa te imbratiseze si sa umple acel gol al pierderii tale.
Urmatoarea chakra este a Comunicarii.
Aceasta se afla in zona gatului, tine de adevar si este blocata de minciuni. Acele minciuni pe care ni le spunem noi insine. Uneori tinem ascunse aceste minciuni pentru ca ele pot fi calea noastra catre adevar, iar cateodata noi nu dorim sa facem acele alegeri care exprima adevarul.
Stii putem sa mintim pe oricine, dar nu ne putem mintii pe noi insine. Daca spui ca faci un lucru si nu il faci, te minti pe tine singur si iti creezi conflicte interioare. Dar ai capacitatea de a vedea adevarul, nu iti este strain, este chiar in fata ta. Deschide ochii si observa adevarul tau pur asa cum este el, indiferent daca poate produce suferinta. Mai devreme sau mai tarziu il vei observa.
Daca exista, exista. Daca este, este. Nu mai ramane decat sa-l recunosti.
Urmatoarea chakra este a Luminii.
Aceasta este localizata in frunte si mai este cunoscuta sub denumirea de „al saselea ochi”. Ea tine de cunoastere si este blocata de iluzie, de fantasma. Credeam ca aceasta fantasma este realitatea si tinem cu dintii de ea, trebuie sa vedem realitatea, care nu este prea placuta in majoritatea cazurilor. Nu prea este in concordanta cu credintele noastre despre realitate.
Cea mai mare iluzie a oamenilor este iluzia separarii. Lucrurile pe care le consideri separate sunt unul si acelasi lucru. Totul este interconectat. La fel cum este planeta separata in continente, la un moment dat, toate aceste continente formau un intreg.
Suntem despartiti, dar suntem conectati. TOTUL este conectat!
Societatea ne impune sa ne adaptam, si daca nu ascultam de legile lor, ne vor da la o parte. Ne vor lasa in urma, iar acest lucru creeaza frica de separare. Insa noi suntem conectati, nu putem fi despartiti niciodata. Tu nu esti singur, toti suntem langa tine.
Suntem acelasi lucru, suntem aceiasi substanta, doar ca am uitat asta si acum altceva controleaza puterea noastra interioara. Aproape tot ce ni se sugereaza este o iluzie care noi credem ca ne va conduce spre libertate.
Atata timp cat traiesti in fantasma si crezi ca tu nu insemni nimic, ei vor avea controlul asupra ta. Ridica-te, acum ai sansa sa vezi realitatea si sa nu mai traiesti in iluzii. Uneste-te cu acea parte din tine care este mai inteleapta.
Este timpul sa iti adresezi marile intrebari: Cine esti tu? Ce esti tu? Cine vrei sa fii tu cu adevarat?
Ultima chackra este Coroana.
Aceasta este localizata in centrul capului. Odata ce deblochezi aceasta chakra poti sa iti controlezi energia si nimic nu te mai poate oprii de la dorintele tale. Te vei putea controla pe deplin si vei avea cunostintele sa faci fata oricarei provocari.
Ea tine de energia cosmica pura si este blocata de atasamentul tau fata de obiectele de pe pamant, chiar si atasamentul fata de o persoana iubita. Gandeste-te ce te tine atasat de aceasta lume?
Ce este foarte important pentru tine? Care este atasamentul tau suprem? Ce te tine legat de aceasta lume?
Si acum, renunta la aceste atasamente! Lasa-le sa curga odata cu energia prin corpul tau. Poate fi dificil si nebunesc sa renuntam la ceea ce iubim cu adevarat si la ce tinem cu adevarat. Insa acestea sunt lucrurile care iti blocheaza energia cosmica. Aceste atasamente sunt limitele pe care noi alegem sa credem in ele.
Renunta la aceste atasamente, lasa-le sa curga. Stiu ca poate fi dificil si greu de inteles, insa lasa-le sa curga. Daca iubesti cu adevarat, daca ti la ele cu adevarat, lasa-le sa plece, renunta la ele. Tu esti Avatarul, tu ai puterea sa iubesti si sa lasi cursul vietii sa continue.
Aceasta chackra este cel mai dificil de deschis deoarece, este dificil sa renuntam la dorintele si nevoile noastre, la oamenii pe care-i iubim, la obiectele valoroase pentru noi. Vei putea sa faci asta, daca ii iubesti cu adevarat, ii lasi sa plece. Tu insuti esti IUBIREA. Tu poti sa oferi iubire!
Arta de a iubii este cea mai frumoasa arta si se invata cel mai greu. Nu multi pot atinge aceasta stare de dragoste neconditionata. Daca iubesti este dificil sa renunti la acel lucru (fiinta). Daca il iubesti, iubeste-l neconditionat.




       In cadrul unui desen animat numit “Avatar – Ultimul Razboinic al Aerului” unul dintre personaje incearca sa-si atinga adevaratul sau potential spiritual, dar nu poate din cauza unor blocaje emotionale si psihologice existente. Ajutat fiind de un maestru spiritual, personajul isi infrunta propriile sale blocaje asociate cu cele sapte chakre, cu scopul de a atinge cea mai inalta starea a sa de a fi. In ciuda faptului ca este un desen animat destinat celor mici, nu putem remarca faptul ca descrierea acestor centrii energetici este de o acuratete extraordinara si sfaturile la fel. Nu doar cei mici au ceva de invatat din acest desen animat, ci si noi, adultii!

SURSE 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu