joi, 23 iulie 2015

Cele 7 chakre principale


     Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie, permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul, in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta, totodata, adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.


     1. MULADHARA- Chakra pubiana sau a radacinii, de baza in supravieturie si in situatii de urgenta. Asigura legatura cu pamantul, cu energia subtila telurica, da vitalitate, acuratete, soliditate.

     Se deschide foarte mult in caz de pericol!

     Rolul ei: De ea depinde dezvoltarea vointei, asigurarea autonomiei si a identitatii persoanei, exprimarea Sinelui, dorinta de a actiona, nevoia de siguranta si recunoastere.      E locul acumularii reziduurilor chimice produse de emotii, de amintiri, conflicte, atitudini, credinte.

     Deficiente pe plan fizic: Daca e blocata aceasta chakra, omul poate suferi de: hemoroizi, dureri de coloana si are circulatia periferica proasta, picioarele reci, anemie, deficit de fier, oboseala, tonus muscular scazut.
Emotional, daca ea functioneaza prost, are ca efecte stari de furie, complex de inferioritate, egoism, manie sau timiditate, persecutie, rusine, teama sau o stare de neatentie, un fel de a fi "aerian", cu capul in nori..


     2. SWADHISTHANA – Chakra subombilicala, situata la 2 cm sub ombilic, caracterizeaza energia instinctelor, energia subtila a apei si cele magnetice lunare. Permite sesizarea situatiilor de pericol si sensibilitatea fata de alti oameni(preluarea stariilor negative, daca este deschisa).

     Determina campul de control-semnalizare (cam 2m diametru). Este responsabil de semnalizarea apropierii unei persoane fara a o vedea. Valorile lui sunt scazute in cazul unor complexe de inferioritate, fobii sau infectii. Sunt crescute valorile la persoanele care coordoneaza grupuri de persoane si poate fi folosit la cautarea persoanelor disparute.

     Este sediul SINELUI, adica a tot ceea ce suntem noi cu adevarat, fie ca suntem constienti sau nu. Sinele este sediul inconstientului, al adevaratului EU, exista în el o memorie infinita, ancestrala, a fiintei de la inceputurile existentei sale pe Pamant (vieti anterioare). Aceasta memorie actioneaza asupra noastra în mod subtil si ne trimite spre actiuni ale caror motive nu le constientizam uneori cu adevarat, e sediul a ceea ce ne dorim cu adevarat, e sediul pulsiunilor, tensiunilor si dorintelor noastre.

     3. MANIPURA – Chakra Plexului Solar situate intre vertebrele T12 si L1, detemina Campul de Protectie. Este chakra cea mai expusa vampirismului energetic.
Este sediul puterii spirituale, al emotiilor, al controlului starilor afective, (de aici fluturii la stomac cauzati de emotii, pe care trebuie sa stim sa-i linistim).
     Este sediul de unde pornesc energiile psihice, un adevarat izvor de energie. Are legatura cu vointa, autoritatea, forta personala, autocontrolul si cu dorinta de a sti, învatarea, exprimarea ideilor.

     Deficiente:
     Fizic: acestea se materializeaza sub forma de indigestie, ulcer, bulimie sau anorexie, hipoglicemie, diabet, pancreatita, artrita, probleme intestinale, unele afectiuni ale pielii, alergii.
     Emotional: teama, intimidare, teama de responsabilitate, neîncredere în sine si/sau în altii, dorinta exagerata de putere si autoritate, dificultate in luarea deciziilor, neatentie, lipsa de concentrare, anxietate, mentalitate rigida, falsitate.

     4. ANAHATA – Chakra Inimii situate in centrul pieptului, pe linia orizontala a inimii, determina Campul de Contact Informational Teluric (aprox 3.3m), care este capacitatea de a comunica cu pamantul. Un CIT scazut arata dezechilibre metabolice, neuro-vegetative, emotionale. O valoare crescuta inseamna ca omul respectiv este plin de iubire si compasiune.
     Este un punct de tranzitie între centrii inferiori si cei superiori. E chakra IUBIRII sub toate aspectele ei, localizata în dreptul sufletului.

     Controleaza aspecte ce tin de iubirea divina si umana, unirea si transferul dintre ele. Aici isi au sediul compasiunea, iertarea, deschiderea, sentimentul identitatii persoanei.
In plan superior corespunde iubirii, bucuriei de a trai, stabilitatii, binecuvantarii, milei si compasiunii, accesului catre energiile superioare, spre Lumina.

     5. VISUDHA – Chakra Bazei gatului se afla la baza gatului, in zona glandei tiroide, determinand Campul de Emisie (aprox 3.7 m).
     E chakra COMUNICARII, a vointei de a crea, a inspiratiei si a responsabilitatii, a manifestarii propriei persoane în scopul realizarii sinelui, a dorintelor, a viselor personale.      Ea formeaza legatura intre corpul fizic si corpul intelectului constient numit KA. Ea redirectioneaza energiile corpului energetic sacral catre un nivel superior, tranformandu-le în idei personale, creativitate. Ea transforma cuvantul in creatie. Are capacitatea de a tranforma vibratia în materie.

     Deficiente:
Daca nu functioneaza cum trebuie efectul fizic este: suferim de afectiuni ale tiroidei, sistemului endocrin, dureri de gat, tuse, raceli, herpes, infectii virale sau bacteriene, sistem imunitar slab, inflamare ganglioni sau gingii, scolioza, laringita.

     Emotional – teama de a vorbi, de a fi tu însuti, de a crea, de a-ti expune ideile si creatiile, de a comunica cu ceilalti în orice mod, suparare ascunsa, risipirea energiei creatoare, teama de esec sau de succes, depresie, timiditate, blocarea creativitatii, probleme în realizarea dorintelor si a viselor si impotenta de a te exprima sub orice aspect, de a trai asa cum in sinele tau esti cu adevarat.

     In cazul vindecatorilor si telepatiilor, este un punct sensibil la atac psihic pentru ca inchiderea totala sau partiala a acestei chakre determina descifrarea eronata a informatiilor care vin pe calea perceptiei extrasenzoriale, indiferent ca este vorba de culorile aurei, telepatie sau clarviziune. Este cea mai afectata de stress.

     6. AJNA – Chakra celui de-al Treilea Ochi – Ochiul lui Shiva. Determina un camp de Receptie, de circa 3.9 m. Este situata la 1 cm deasupra ochilor, intre sprancene.

     Caracterizat de puterea mentala, este centrul de comanda mental, de clarviziune si telepatie. In plan spiritual superior, semnifica intelepciunea, capacitatea de autoconducere si autodeterminare, posibilitatea de conectare la Sinele interior, accessul la cunoasterea universala, realismul si dezoltarea interioara.

     E chakra PUTERII SI A CONTROLULUI. Controleaza aspectul evolutiei vointei si a integrarii în grup, capacitatea de conducere, organizare, responsabilitate, charisma, atractie si dorinta. Face legatura între corpul HAIDIT, al intelectului inconstient si trupul fizic. Este centrul intelepciunii si al intuitiei, al senzatiei "eu stiu" un lucru de care nu am aflat inca prin metodele lumii fizice.

    Deficiente:
     Fizic: acestea pot fi: dureri de cap, defecte de vedere, ameteli, abuz de alimente sau medicamente, probleme cu sinusurile, tumori cerebrale, afectiuni oculare, surditate, încordare.
     Emotional: are ca efect sentimente de superioritate, aroganta, grandoare, egoism, resentimente, lacomie, manipularea celorlalti, anxietate, confuzie mentala, lipsa capacitatii de concentrare si de a invata, lipsa întelegerii spirituale si neputintade a invata din experientele vietii, paranoia, probleme de autoevaluare.
Sediul clarviziunii si telepatiei, aceasta chakra se poate deschide accidental determinand o furtuna de ganduri si imagini.

     O durere de cap poate semnifica doar inchiderea chakrei, faptul ca cineva se gandeste intens la noi (atunci campul nostru de receptie interactioneaza cu cel de emisie al respectivului). O chakra prea deschisa determina sensibilitate la niveluri astrale si la cel al gandurilor.

     7. SAHASRARA – Chakra coroanei – situata in zona varfului capului, determina Campul de Contact Informational cu Universul, cu divinitatea. Caracteristicile acesteia sunt date de intelepciune, de legatura cu absolutul.

     Este chakra INTUITIEI, face legatura dintre CORPUL KHU al constientului colectiv si corpul fizic. Responsabila de alinierea propriului Sine cu
SINELE SUPERIOR. Unificarea transcendentala si experimentarea divinului din noi, autoîmplinirea prin împlinirea propriilor dorinte dar si prin servirea celorlati, constient fiind ca astfel esti în slujba divinitatii.



     Chakrele si schimbul energetic

     În sancrita, CHAKRA înseamna ROATA. Ele seamana de altfel cu niste mici discuri ce se rotesc, si sunt de marimea unei monede.

     Sunt centri energetici ce primesc si emit energie si informatie. Sunt legate între ele, si fiecare cu intregul corp. Fac legatura între fiinta si universul în care aceasta traieste. Prin intermediul neurotransmitatorilor, ele sunt cele ce fac legatura între emotiile noastre, nervi si hormoni. Fiecarei chakre îi corespund anumite organe ale trupului si un anumit gen de emotie. Intelegerea functionarii si a rolului chakrelor ne ajuta sa prevenim bolile, dar si blocajele energetice cauzatoare de neplaceri în viata de fiecare zi. Orice boala se manifesta întai la nivelul corpului energetic si apoi în cel fizic. Boala este, de fapt, un dezechilibru energetic. Controland sfera mentala, afectiva si emotionala putem sa curatam si sa echilibram sistemul, chiar si atunci cand dezechilibrul s-a produs.

     Primele dovezi stiintifice despre existenta chakrelor le-a adus dr Hiroshi Motoyama, care a inventat un instrument de masurat chakrele. Principiul se bazeaza pe capacitatea organismului de a emite fotoni, al caror numar creste odata cu concentrarea pe acel centru energetic. De asemenea, la UCLA (statele unite) au fost efectuate experimente cu ajutorul unui electromiograf ai carui electrozi au fost plasati pe piele si care a detectat semnale regulate de inalta frecventa venind din zona corespunzatoare chakrelor.

     Radiestezic, cea mai simpla metoda de detectare a chakrelor este folosirea pendulului sau a ansei. Un pendul lasat liber in zona respectiva va incepe sa se miste in functie de sensul de rotatie al chakrei spre stanga sau dreapta. Metoda nu este foarte exacta, dar poate oferi informatii aspura dezechilibrelor energetice.

     Sunt recunoscute ca principale sapte chakre, carora le corespund sapte campuri. Mai exista si chakre secundare la umeri, urechi, palme, talpi. Chakra 7 are o singura proiectie, orientata in sus, iar chakra 1 are o singura proiectie, orientata in jos. Chakrele 2-6 au proiectii pe ambele parti ale corpului.

     Exista o stare modificata a constiintei in care se pot vizualiza (este vorba de deschiderea celui de-al Treilea Ochi, chakra 6). Au forma bioconica, cu varfurile unite pe canalul governor. In functie de cunoasterea individului, chakrele pot fi deschise, inchise, ascunse, permitand sau nu manifestarea unor capacitati psihice. Orice perturba functia normala a organismului produce depunerea energiei negative asupra chakrei, care se inchide si duce la un blocaj energetic.

     Exista trei canale principale, care unesc chakrele. Unul in spatele coloanei, unul in interiorul ei si unul in fata coloanei.
     Chakrele talpilor au scopul de a mentine legatura omului cu pamantul, participa la echilibrarea energiei cosmic(Chi-ul usor, alb, al ingerilor) cu cea telurica (Chi-ul greu, negru, al demonilor). Inchiderea lor determina racirea picioarelor, senzatia de greutate, chiar de durere, sentimente de debusolare si nesiguranta.

     Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta totodata adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.

     Rolul chakrelor in sanatate si vindecare

     Medicina traditionala nu a incorporat conceptul de chakre in tratarea bolilor - si cred ca asta e una din verigile lipsa. Chakra este un cuvant sanscrit care inseamna "roti", pentru ca chakrele sunt ca niste roti de energie de culoare si lumina, care se invartesc. Aceasta cunoastere a fost descrisa pentru prima data de traditia yoghina din India antica. Cele mai multe dintre metodele traditionale de vindecare nu lucreaza cu chakrele.

     Sistemul principal de chakre consta din sapte roti de energie, care se invart si radiaza in campul energetic care inconjoara corpul. De asemenea, aceste roti preiau energie din lumea exterioara si o distribuie la sange, la glandele principale, la organe si la centrii nervosi. Practic, ele ajuta anumite parti ale corpului sa functioneze corespunzator.

     Gandurile si sentimentele noastre afecteaza direct sistemul de chakre. Practic, gandurile, sentimentele si atitudinile noastre pot sa micsoreze sau chiar sa blocheze complet fluxul de energie al unei chakre catre anumite zone din corp, in functie de gradul de dificultate al obstacolelor din viata si de modul in care facem fata si privim necazurile vietii. De exemplu, daca am fost raniti in mod repetat in relatiile noastre, modul nostru de operare poate sa fie bazat pe convingerea ca "iubirea este un mar otravit", asa ca vom opri energia sau forta vitala catre chakra inimii. Dupa ani de lucru in acest tipar de obiceiuri, inima nu mai poate sa primeasca energia vitala de care are nevoie. Aceasta deprivare de energie creeaza un flux energetic anormal, care, in timp, poate duce la o afectiune fizica, de exemplu o boala de inima. Suferintele emotionale precum "inima grea" pot sa creeze un blocaj sever de energie in aceasta chakra si sa duca la o functionare proasta a inimii. Descoperirea sufleteasca a persoanei ar putea fi aceea de a invata compasiunea.

     Dr. Gerber scria: "Dezvoltarea compasiunii si a sentimentelor de empatie pentru altii este unul dintre primii pasi pe calea catre deschiderea chakrei inimii si dezvoltarea unei constiinte superioare. Atunci cand aceste elemente lipsesc din personalitate, putem sa fim siguri ca exista un blocaj la nivelul chakrei inimii." Poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care bolile de inima reprezinta ucigasul numarul unu in societatea occidentala - deoarece conceptul de chakre a fost considerat o prostie "New Age" si nu a fost abordat in medicina traditionala.
     Mentinerea chakrelor intr-o stare de sanatate depinde de mentinerea gandurilor si emotiilor noastre intr-o stare sanatoasa. Puteti sa va protejati chakrele de energia negativa din lumea exterioara mai intai fiind constienti de energia negativa care ar putea fi indreptata catre voi. Cand sunt inconjurata de negativitate, eu vizualizez o lumina alba protectoare in jurul meu, cu intentia ca negativitatea sa nu poate sa patrunda in campul meu energetic. Atunci pot sa ascult si sa simt empatie, fara sa preiau emotiile negative ale celorlalti, permitand astfel campului meu energetic si chakrelor mele sa isi mentina o stare de sanatate.

     Functiile chakrelor

     Chakrele nu doar ajuta corpul sa functioneze corespunzator, ci au legatura si cu constiinta noastra sufleteasca. Suferintele emotionale, neputinta, indignarea, supararea/ mania si negarea de sine pot sa afecteze toate chakrele.

     Prima chakra, sau chakra radacina contine problemele esentiale de familie. Ea reprezinta puternica legatura cu Mama Pamant si ne asigura abilitatea de a fi ancorati in planul Pamantului. Problemele fizice care au legatura cu disfunctia chakrei radacina sunt sciatica, bolile legate de imunitate, tumori rectale si varicele. Tot ce are de-a face cu baza sirei spinarii, cu picioarele, oasele, organele sexuale, rectul si sistemul imunitar, fac parte din constiinta primei chakre.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul de nesiguranta
- incapacitatea de a lua pozitie pentru sine sau de a inainta in viata
- frica de a nu fi in stare sa ai grija de tine
- lipsa de sprijin
- sentimentul ca nu esti in siguranta sau ca esti neajutorat.

Culorile principale sunt: rosu, maro si negru.

Cristalele asociate aceste chakre sunt: granatul, turmalina neagra, cuartz fumuriu si obsidian.

Suferintele emotionale ale primei chakre necesita invatarea sprijinului de sine - sa faci fata cerintelor vietii, sa te simti in siguranta si sa iei pozitie pentru tine insuti.

     Chakra a doua, sau chakra sacrala are legatura cu relatiile, sexualitatea si creativitatea. Problemele majore in relatia noastra sau neexprimarea creativitatii pot indica o disfunctie a chakrei sexuale. Acestea se pot manifesta in corp sub forma de probleme in zona pelviana, probleme cu vezica, ovarele, uterul, sold, intestin gros, apendice, vertebre inferioare sau cu organele sexuale masculine.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- respingerea de sine
- sentimentul ca nu esti vrednic sau ca nu esti la fel de bun ca altii
- sentimentul ca nu poti sa ai incredere
- sentimentul de rusine pentru sinele feminin sau masculin
- lipsa de incredere
- teama cu privire la competentele tale
- sentimentul ca esti izolat, deconectat sau abandonat.

Culoarea principala este portocaliu.

Cristalele asociate acestei chakre sunt: carneol, calcit portocaliu si ochi de tigru.

Suferintele emotionale ale chakrei a doua necesita invatarea legaturii - increderea in sine, capacitatea de a te conecta cu tine insuti si cu altii, credinta in sine, sentimentul ca esti increzator si ca faci lucrare sufleteasca de creatie.

     Chakra a treia, sau plexul solar ne ofera un mijloc pentru a ne proiecta in lume, ea fiind sediul puterii personale. Problemele fizice cauzate de disfunctia acestei chakre se pot manifesta ca artrita, ulcer, pancreatita, indigestie, anorexie sau bulimie, hepatita sau disfunctii ale ficatului, sau sub forma unei proaste functionari a suprarenalelor. Orice problema la nivelul abdomenului, stomacului, vezicii biliare, intestinului subtire, splinei, rinichilor, pancreasului, suprarenalelor sau partii de mijloc a coloanei vertebrale, poate sa fie semnalul de trezire al corpului.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- atitudine critica fata noi insine sau de altii
- respect de sine scazut
- sentmente de singuratate, privatiune, lipsa de bucurie
- sentimentul ca ne asteptam la tradare sau la neacceptare
- responsabilitate exagerata si un comportament care ne face rau
- sindromul "de ce eu?" sau "saracul de mine".

Culoarea principala este galben.

Cristalele asociate acestei chakre sunt: citrin, topaz si calcit galben.

Suferintele emotionale ale chakrei a treia necesita invatarea asumarii puterii - a fi increzator si a manifesta putere personala in lume.

     Chakra a patra, sau chakra inimii reprezinta modul in care primim iubire si in care dam iubire lumii. Ea conecteaza trupul si mintea cu spiritul. Problemele acestei chakre sunt legate de inima, sistemul circulator, plamani, sani, coaste sau diafragma si timus. Ele pot aparea sub forma de astm, alergii, dureri in partea de mijloc a spatelui, insomnii, dificultati in a respira, presiune crescuta a sangelui.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul de abandon
- sentimentul de deconectare
- sentimentul ca nu meriti iubire
- sentimentul ca nu ai succes
- frica de esec
- sentimentul de supraresponsabilitate.

Culorile principale sunt roz si verde.

Cristalele asociate acestei chakre sunt: cuartz roz, kunzit si turmalina roz.

Suferintele emotionale ale chakrei a patra inseamna sa invatam sa descoperim iubirea de sine - sa ne iubim profund, in miezul fiintei noastre, sa fim capabili sa dam si sa primim iubire si sa cream relatii frumoase.

     Chakra a cincea, sau chakra gatului reprezinta modul in care ne exprimam si comunicam in lume. Pentru a mentine chakra gatului intr-o stare de sanatate buna, este necesar sa comunicam intr-o maniera datatoare de putere. Perturbarile acestei chakre se pot manifesta fizic sub forma unor dureri de gat, probleme cu dintii sau gingiile, probleme cu articulatia temporo-mandibulara, sau probleme cu gatul, gura, faringite/ laringite, hipotalamus, tiroida sau paratiroida.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- atitudini de judecare si iresponsabilitate
- suprimarea a ceea ce vrem sa spunem
- sentimentul de vinovatie sau de rusine dupa ce am spus
- incapacitatea de a exprima ce simtim
- teama de esec sau nenorocire
- credinta in sindromul "dar nu pentru mine" sau "cand o sa fie si randul meu?".

Culoarea principala este albastru.

Cristalele asociate aceste chakre sunt: aquamarin si azurit.

Suferintele emotionale ale chakrei a cincea necesita invatarea comunicarii - capacitatea de a comunica intr-un mod datator de putere, fara rusine si fara vinovatie.

     Chakra a sasea, sau chakra fruntii este "ochiul mintii" sau modul in care "vedem" lumea. Ea include creierul, ochii si urechile, nasul, glanda pituitara, glanda pineala si sistemul nervos. Manifestarile dezechilibrelor, asociate acestei chakre, in corpul fizic sunt: tumori pe creier, probleme cu ochii, probleme cu auzul, convulsii, atacuri cerebrale, perturbari neurologice, dificultati ale coloanei vertebrale, sau probleme ale sitemului limfatic si endocrin.

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- lipsa de credinta in univers
- lipsa de control
- frica de control exterior
- sentimentul de abandon
- dificultati in a vedea
- sentimentul de a fi neprotejat
- teama de viitor.

Culorile principale sunt violet si albastru inchis.

Cristalele asociate acestei chakre sunt: ametist, sodalit si lapis lazuli.

Suferintele emotionale ale chakrei a sasea necesita sa avem incredere si credinta in univers, ceea ce inseamna sa dam drumul ego-ului si sa ne conectam la constiinta sufletului.

     Chakra a saptea, sau chakra coroanei reprezinta modul in care ne raportam la Creator. Manifestarile fizice ale dezechilibrelor aceste chakre se manifesta in corpul fizic in sistemul muscular, la nivelul pielii, al sistemului nervos si osos. Ele pot sa creeze probleme cum ar fi depresia, epuizarea, sensibilitati extreme, afectiuni dermatologice si ceea ce am putea numi "noaptea neagra a sufletului".

Suferintele emotionale asociate cu aceasta chakra sunt:
- sentimentul ca suntem separati de Creatorul nostru
- sentimentul ca "totul e pe umerii mei"
- sentimentul ca " niciodata nu pot sa fiu suficient de bun"
- sentimentul de responsabilitatea suprema pentru toate
- credinta ca nu poti face fata vietii
- incapacitatea de a ierta.

Culorile pricipale sunt alb si mov.

Cristalele asociate acestei chakre sunt: cristal de stanca, opal si ametist.

Suferintele emotionale ale chakrei a saptea necesita sa invatam descoperirea sufleteasca a conexiunii - folosirea energiei divine si realizarea lucrarii sufletului, care este un dar personal pe care il facem lumii.


     Legatura dintre chakre si zonele endocrine



1)chakra coroanǎ, localizată în virful capului
2)chakra celui de-al treilea ochi, între sprâncene
3) chakra gâtului, la baza gâtului
4)chakra inimii, în centrul pieptului
5) chakra plexului solar, deasupra taliei
6) chakra ombilicală, (sacrală) sub ombilic
7) chakra radacină, la baza şirei spinării

       Atunci când una sau mai multe chakre sunt afectate, organismul biologic este in suferinţă. Legăturile observate între chakre şi zonele endocrine sunt:

1) glanda pineală, cortex cerebral, sistemul nervos central
2) glanda pituitară, nas, urechi, sinus, ochi
3) tiroidă, paratiroidă, hipotalamus, gât, esofag, corzi vocale, limbă, orificiu bucal
4) timus, inimă, sistemul circulator, umeri, braţe, mâini, piele, plamâni
5) pancreas, stomac, ficat, vezică biliară, sistemul nervos, diafragmă, muşchi
6) splină, vezică urinară, organe genitale, intestin subţire, apendice
7) rinichi, glande suprarenale, colon, prostată, intestin gros.


     Spirit Science



Surse 1 2 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu